Blogg

Blogg

November månad!

November 2014Posted by Elin Mon, November 03, 2014 10:55:06

November månad och 15 grader varmt ute - härligt! Om det vore så väl hela tiden kan vi ha November lite mer!
I helgen har jag provat lite gymkhana grenar med Chicka, blev glatt överraskad av hur lätt och lyhörd hon var på mina hjälper. Iochmed att våran ridbana hemma på gården inte är jättestor så har jag inte ridit i nått högre tempo utan lugnt och metodiskt mest styrt runt henne kring konor och tunnor. Än vet jag alltså inte hur pass snabb hon kan tänkas vara. Men nästa helg skall vi åka till en annan större bana och prova lite fler grenar och testa lite tempo.

Igår var SM-finalen och mitt kära Alingsås nådde inte hela vägen fram till seger utan Alleby knep den segern för 15:e gången sen lag SM startade 1998. Det är bara Alingsås (2012) och Landvetter (2004) som lyckats ta hem segern från Alleby innan.

Hm, vi får se vart det landar nästa år.

Hade förväntningar om att Frejas Lilla Noa skulle dyka upp i Sverige i Lördags men så vart tyvärr inte fallet. Vi får istället hoppas att det sker under dom närmsta dagarna istället... Nu vill vi ha hem vår lilla Noa!!

Har planer om att hyra in Freja och mig på nån manege i närheten så åker vi dit åtminstone en gång i veckan och rider lite ihop. Skall bli kul!

Torsten stannar i Säve under vintern hos det sto han betäckt sen i sommar, mycket skönt att bli av med honom för ett tag, Är lite svårlöst med en hingst som är väldigt mycket alfahane och inte kan gå ihop med dom yngre förmågorna hemma.

Har faktiskt övervägt att betäcka Natandra med honom till våren, trots att hon har den bästa av stammar och han ej är visad hingst (men ändå toppstam!)så tror jag ändå hårt på att fölet efter dom kan bli nått riktigt bra och det är faktiskt det som går i första hand - vad man tror på själv. Även om jag är jätteglad att Zoolander fick gröna papper hos ASRP som möjliggör att han kan visas fram som hingst så är det framförallt viktigt vad det blir för ”slut-produkt” för från och med nu börjar det bli att ens egna uppfödningar som kan bli aktuella för Freja och Embla i framtiden, MEN ponnyerna måste hålla måttet, kommer inte behålla dom halvmediokra varianterna om man inte måste.

  • Comments(0)//blogg.mountedsports.se/#post405