Blogg

Blogg

Löshoppning!

November 2014Posted by Elin Thu, November 13, 2014 08:02:19

I söndags var Kjelle och Kalvin och löshoppade på Stall Phem i Billdal. Första gången Kjelle fick åka transport sen han kom hem från Holland och han var faktiskt inte alls särskilt svårlastad, dock krävdes det att Kalvin gick på först.

Kalvin gjorde ett superfin löshoppning och aldrig tidigare hoppat så avspänt som han gjorde denna gången, märks att han mognar med tiden. Hans benteknik är verkligen suverän men för att få maxpoäng behöver han komma än mer till ro och använda ryggen lite till så som helsyster Djina som kammade hem 10 av 10 poäng på sin hoppteknik under sin 4 års kvalitetschampionat 2010.

När man väl börjar hoppa honom uppsuttet har man chans att påverka och jobba lite mer med detta genom specifika övningar.


Helt övertygad om att han kan nå toppen i framtiden, jag gillar verkligen den ponnyn. Han har höjden (ca 147 cm), han har stammen, han har tekniken och rörelserna, bara ett fel… Han född lite för tidigt för att mina egna döttrar skall kunna ha glädje av honom… Tur att hans mamma och pappa förmodligen kommer kunna leverera några fler fölungar till oss framöver. Har ju redan köpt systern, Troja, från 2012 som kommer till oss under nästa vår, förhoppningsvis betäckt med ännu icke bestämd hingst…

Åter till löshoppningen i söndags!

Kjelle hade mycket och titta på, var ju första gången han befann sig i en manege och allt men skötte sig kanon.


Eftersom det var första gången han ens gått över en bom så fick han inte hoppa särskilt högt utan älgade mest över med ett större travsprång och när han väl ”hoppade” gjorde han det inte med nått större besvär.

Kjelles rörelser är det inget fel på! Kalvin fick vid en inofficiell visning i höstas en 9:a på sin trav och Kjelles trav är ungefär i nivå med den så gångartsmässigt hävdar dom sig båda mycket väl men det är ju i hoppning jag vill dom riktigt höga poängen skall trilla in!

.

Kjelles morbror Bartez som går högsta nivå och var första reserv för tyskarna i EM i somras:

Mamman som är alltså är helsyster till Bartez har endast gått i avelsboxen hittills och hennes avkommor är ännu unga..!

  • Comments(0)//blogg.mountedsports.se/#post407