Blogg

Blogg

December update

December 2014Posted by Elin Mon, December 15, 2014 10:10:05

December månad och istället för härlig vit snö så är det i stort sett bara regn och blåst, det är inget kul alls faktiskt. Dessutom har jag lyckats med konststycket att få maginfluensa ena veckan och feber och halsont precis när man börjat repa sig från det andra så har inte vart på topp direkt.

Freja har fått en tidig julklapp men helt ny utrustning till sin fina Noa, blev ett brunt kit med en 15” Pessoa hoppsadel (begagnad) och ett nytt brunt träns med fina glitterstenar i pannbandet. Passade även på att köpa ett Kimblewickbett till dom då Noa ibland kan vilja dra ner huvudet och Freja är ju inte så stark, det visade sig funka jättefint så till dess Freja blivit lite större så får hon nog använda det bettet vid behov. Igår vart hela familjen ute och gick en sväng med Freja och Noa på släp innan vi tog en liten tur på ridbanan och Freja fick hoppa ett litet skutt på 10 cm på Noa, det hoppet vart hon så stolt över och pratade om hela kvällen. Känns så kul att hon gillar Noa så mycket och det funkar så bra med dom. Noa är snäll men det är ingen trög ponny utan tvärtom ganska vaken och lyhörd för Frejas små skänklingar vilket underlättar när dom skall trava, i skritten är hon rask och framåt, galopp har dom ännu inte gett sig på ihop, men Chickas lilla medryttare Elsa satt upp på Noa en gång och då såg det riktigt trevligt ut i galoppen, lätt och inga konstigheter.

Vi har köpt manegekort på Marks ridklubb som vi skall använda lite för att kunna hålla igång ridningen under vintern, tror att till våren kommer Freja och Noa vara helt grymma ihop! =)

Min egna ridning har legat lite lågt med men förrförra onsdagen hade jag för första gången med Chicka på Alingsås-träningen och jag vart mycket nöjd med henne. Kommer bli ett litet uppehåll nu under jul och nyår och sen beror det på hur väglaget är under Januari och Februari om man kan ut och köra med hästsläp som styr hur mycket vi får tränat även om jag tror att Chicka utan problem redan idag skulle kunna genomföra en tävling.

Första svenska tävlingen för oss kommer förhoppningsvis bli Vårcupen 2015 som går av stapeln i slutet av April, det är väldigt långt till dess så funderar på om vi inte skall göra en internationell visit i Danmark i slutet av Mars på en individuell tävling, får se om jag kan få med mig nån i resesällskap ner så kunde det bli en trevlig resa och tävling..! Saknar tävlingsadrenalinet!

  • Comments(0)//blogg.mountedsports.se/#post409