Blogg

Blogg

Belgien/Holland

Januari 2015Posted by Elin Mon, January 26, 2015 14:31:41

Förra veckan vart jag på en tjänste-resa i Belgien.Vart en hel del jobb vid Volvo-fabriken som ligger i Gent och på min lediga tid passade jag på att besöka ett par stall i närheten.

Tog ett tidigt plan på söndagen och passade då på att åka ut till stall Prinseveld och träffa Peter Schrivjer och hans fru Annemie som har en stor anläggning med ridskola och diverse ridutbildningar.

Dom har en relativt nyuppstartad ponnyavel och som dom berättade att dom bara för några år sedan avlade på ”vanliga och ostammade ponnyer” men fick tipset att istället börja med ponnyer med stam och bra meriter då det kostar lika mycket att föda upp en sån ponny som en utan stam. Sagt och gjort, dom köpte in ett gäng fina ston från både Kantje’s och Orchid’s, och i förra året lyckades dom få en godkänd hingst i Konquistador van Orchid’s (min Kontikis helbror) och det tar nog inte slut där. Verkar som dom har storslagna planer för framtiden med sin ponnyavel, vilket är väldigt kul även om jag märker att vi gillar samma typer av ponnyer från Orchid’s så

anar en viss intern konkurrens mellan oss där… Bla vad det gäller ett visst stos avkommor som vi båda kommer att få fightas om att köpa i framtiden, dessvärre är stoet närmare 20 år så hon har nog inte så många kvar tyvärr. I Mars månad väntas hon nedkomma med föl:

The one and only Cestanica! (Cestaniis helsyster).

Efter några dagars jobb i fabriken åkte jag och hälsade på hos Orchid’s i Holland (Belgien är inte så stort så det är nära till alla omkringliggande länder!).
*Avelshingstarna*
Varje gång jag åker dit får jag nån sorts adrenalinkick i kroppen liknande den man hade som barn på Julafton för att det skall bli så spännande att se alla ponnyerna där, inte för att det är ett toppmodernt stall med skinande blanka ponnyer (snarare tvärtom!) utan för att det är en liten guldgruva med fantastiska ponnyer med ljus framtid som man så gärna vill dela med dom…

*Kolla fiskarna i vattenhon!*
Det börjar dra ihop sig för mig att välja bra ponnyer till Freja, hon fyller 5 år i Maj. Om hon skall börja rida D-ponny vid ca 12 år ålder så har vi 7 år kvar till dess. Zoolander kommer vara 8 år, alltså i sin bästa ålder och om reglerna håller i sig så får hon tävla honom tills hon är 16 år och då är han 12 år och förhoppningsvis i toppen av sin karriär, kanske att Embla tar över sen. Det är dom fölen som föds NU som kommer vara dom som mina tjejer skall rida! Alltså är det viktigare än någonsin att fokusera ”rätt”!

Vilken prestationsångest på att hitta dom rätta materialen jag fick nu…

Troja som i år blir 3 år är ju redan bestämd men sen vem som åker ihop med henne hem vet jag inte än men det lutar åt en hingst från 2014 och att det blir är hingst är för att ungefär ¾ av dom fölen från förra året är just hingstar och dom har dom mest intressanta stammarna.

Ett mycket fint stoföl hittade jag men stammen vart inte riktigt vad jag vill ha. Iochmed Orchids-sidan jag har på Facebook, poppar det gång på gång upp ponnyer vars namn jag kommer ihåg och hade chansen att köpa en gång… NÅGRA stycken jag ångrar att jag inte köpte! Men samtidigt kan man inte köpa alla heller och dom jag har hemma är riktigt fina så skall inte klaga. Kommer dröja lite innan dom kommer ut på tävlingsbanorna bara…

  • Comments(0)//blogg.mountedsports.se/#post413